Har du frågor?

Vi hjälper dig!

Budguide

Vanliga frågor och svar om budgivningen på travera.nu

E-post

Du är varmt välkommen att kontakta oss via e-post

Telefon

För akuta ärenden kan du kontakta ansvarige Ola Lernå

Vanliga frågor och svar

För att skapa ett konto måste du vara 18 år och ha BankID. Följ länken här. För utländska köpare/säljare krävs att du laddar upp en bild på ditt körkort alternativt pass (sidan med din bild) för att godkännas som medlem på Travera

Du hittar en länk till att beställ BankID här:
https://support.bankid.com/sv/bestalla-bankid/bestalla-mobilt-bankid

Här hittar du en länk för teknisk support gällande BankID.

https://support.bankid.com/sv/felavhjalpning/teknisk-support

Du måste ha ett momsregistrerat företag som säljare av häst på Travera.

För att kunna lägga ut en häst till försäljning eller lägga bud på en auktion måste du skapa konto. Det är helt gratis och du gör det enkelt med BankID.

När du skapat konto kan du anmäla din häst till auktion. Du får ett mail när din anmälan är genomförd och godkänd. Det kostar 895 kronor plus moms att anmäla en häst till auktion. Glöm inte läsa auktionsvillkoren!

Travera genomför auktioner löpande och din häst kommer få en unik sluttid en speciell dag. När auktionen är avslutad tar Travera kontakt med köpare och säljare för att hjälpa er genom affären.

Lägsta bud (öppningsbud) är 10.000 kronor, sedan sker höjningar enligt följande:
Höjning 2.000 till och med 50.000
5.000 till och med 100.000
10.000 till och med 500.000
20.000 till och med 1.000.000
50.000 över 1.000.000
Om ett bud inkommer senare än två minuter före given sluttid för auktionen förlängs auktionstiden automatiskt med två minuter. Sluttiden är alltså dynamisk beroende på när senaste bud har lagts.

Att lägga upp en häst för auktion kostar 895 kronor plus moms. Dessutom tar Travera 2,5 procent i inropscourtage och 2,5 procent i säljprovision. Vid återrop betalas endast säljprovision om 1 procent. Maximal kostnad per post är 25.000 kronor. Alla belopp, inklusive inropscourtage och säljprovision, är exklusive moms.

Travera erbjuder sin plattform till uppfödare, auktionsföretag eller hästägare och det går att forma auktionen efter era önskemål. Ta gärna kontakt med oss på kundtjanst@travera.nu för att få veta mer hur vi kan skräddarsy något som passar dig.

Välkommen att kontakta oss på kundtjanst@travera.nu

Budguide

För att kunna lägga bud på en auktion måste du skapa konto på Travera. Det är helt gratis och du gör det enkelt med BankID här.

Ja, du kan bevaka hästen med autobud, du bestämmer själv beloppet. Autobuden kommer följa ordinarie budstege.

Lägsta bud (öppningsbud) är 10.000 kronor, sedan sker höjningar enligt följande:

Höjning 2.000 till och med 50.000
5.000 till och med 100.000
10.000 till och med 500.000
20.000 till och med 1.000.000
50.000 över 1.000.000

Varje häst har en dynamisk sluttid. Den förlängs om det kommer in ”sena” bud. Om ett bud inkommer senare än två minuter före given sluttid för auktionen förlängs auktionstiden automatiskt med två minuter. Definitivt sluttid beror alltså på senaste lagda bud.

Du får ett mail från Travera som sedan hjälper er igenom hela affären. På Travera visas vinnande bud, köparens namn och budhistoriken kring hästen.

Under själva budgivningen är du alltid anonym. Förste budgivare kommer identifieras som ”budgivare 1”, andre budgivare som ”budgivare 2” och så vidare. Du kan alltså vara Budgivare 1 på en häst och Budgivare 7 på en annan. Det beror helt på vilken ordning du klev in i budgivningen på respektive häst.

Under mitt konto kan du ställa in om du vill vara anonym även när du vunnit en auktion.